Sve vijesti


10 April 2014

British Council BiH podržao projekat “Filming the Other”


Projekat “Filming the Other”, koji provodi VIZART FILM produkcija iz Banjaluke, podržan je od strane međunarodne organizacije British Council u BiH. Kao rezultat uspješne saradnje sa poznatom britanskom međunarodnom organizacijom za obrazovanje i kulturnu saradnju, Banjaluku će od 17. do 20. juna posjetiti Zillah Bowes, dokumentarista iz Londona.

Bowes će održati radionicu u okviru projekta “Filming the Other” na kojoj će sa mladim autorima raditi na razradi njihovih ideja za snimanje završnog dokumentarnog filma.

“Drago nam je da smo pronašli zajednički cilj na ovom projektu. Produkcija VIZART osmislila je odličnu ideju i ubijeđeni smo da će rezultati biti impresivni. Razvoj kapaciteta u kulturnom i kreativnom sektoru, usmjeren na mlade talente, jedan je od naših strateških prioriteta. Zbog toga vjerujemo da će ovaj projekat imati veliki uticaj na mlade autore koji će biti odabrani za učešće u projektu, kao i na javnost koja će imati priliku da pogleda njihove završne radove”, smatra Amila Lagumdžija, program koordinator za British Council BiH.